Ik moest op mijn werk (ik was zorgmanager) een presentatie geven aan 300 verwanten van mensen met een beperking. Kritisch publiek na wat incidenten. De presentatie stond klaar op de laptop van mijn collega die organisator was en was aangesloten op de beamer. Op het laatst bedacht ik me dat ik ook een website wilde laten zien die ik gemaakt had en wilde die vast klaar zetten. Ik opende de internetbrowser van mijn collega en die opende zich automatisch op de laatst door haar geopende pagina. Second love.nl…Second Love is dé datingsite voor de man en vrouw die wat meer spanning willen. De datingsite voor vreemdgangers wordt het ook wel genoemd. En mijn collega, die getrouwd is en 2 kinderen heeft, was ingelogd op haar profiel. En de beamer stond al aan. En iedereen kon het zien.
Ik kreeg het opeens heel erg warm en reageerde direct door de stekker van de beamer er uit te trekken. Mijn collega was niet in de ruimte gelukkig. Zonder het publiek aan te kijken ben ik heel serieus verder gegaan met mijn voorbereidingen in de hoop dat niemand het gezien had. Het was relatief oud publiek. ‘Ze kennen vast deze site niet’, hield ik mezelf voor. Langzaam zakte mijn ademhaling weer.

Totdat ik me op de terugweg bedacht dat die reclame op de radio van Second Love wel heel vaak voorbij was gekomen. En nog erger, ik realiseerde me opeens dat natuurlijk iedereen dacht dat het mijn laptop was. En dus mijn account. En mijn slippertjes. Mijn wangen kleurden direct weer hoogrood. Ik heb het mijn collega nooit durven vertellen.

Suzanne Verheijden