Veranderkracht!

Veranderingen in de zorg volgen elkaar steeds sneller op. Hoe zorg je dat je stevig blijft staan? Je weet dat je er in mee moet om relevant te blijven, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is lef tonen, uit je comfortzone stappen, vertrouwen geven en nemen, en ook steeds zorgen dat je de kern, de oorsprong van je werk niet uit het oog verliest. Ligt het in jouw vermogen om nieuwe dingen te realiseren? Heb je veranderkracht?

Test je veranderkracht

Test je veranderkracht. In 10 minuten weet je hoe je scoort op wendbaarheid en veranderbereidheid. Je krijgt na afloop een rapportage gemaild die je inzicht geeft welke competenties je verder kunt ontwikkelen om nog krachtiger te staan en welke motivatie je bereidheid tot veranderen bepalen. Ga naar burostrakz.nl/veranderkracht.

Doe de test!

Onderbouwing 

Veranderkracht wordt als een belangrijk onderwerp gezien voor de zorg van de toekomst. Wat bepaalt nu je veranderkracht? Aan de hand van een literatuursearch is gekeken welke competenties je nodig hebt om je een verandering snel eigen te maken, je wendbaarheid. Deze wendbaarheid is op te delen in 10 thema’s en het definieert het ‘kunnen’. Heel wendbaar zijn wil natuurlijk niet betekenen dat je ook graag wilt veranderen. Er is daarom ook gekeken wat je veranderbereidheid bepaalt. Dit is op te delen in 5 thema’s en het definieert ‘de wil’ om te veranderen.

(Innovatie)managers, onderwijskundige en onderzoekers in de zorg hebben vervolgens meegekeken naar de opzet en onderbouwing van deze test. Vervolgens is deze getest door +/- 50 personen en is op basis daarvan een statische analyse uitgevoerd om de test nog scherper te kunnen formuleren.

Blik vooruit

In de toekomst willen we deze test steeds bijstellen en scherper formuleren. Tevens willen we graag op basis van deze test een teamanalyse gaan aanbieden waarop je vervolgens ook bijpassende scholing krijgt aangeboden als team, zodat je elkaars krachten kunt benutten om nog betere zorg te realiseren.

Ontwikkeld door Marleen Wilschut en Suzanne Verheijden