Ik dacht: goed om eens te kijken waar ik allemaal voor betaal. Kan ik abonnementen of andere uitgaven stopzetten? Zo ja, gelijk even doen. En dat deed ik. Ik kwam erachter dat ik elke maand weer betaalde voor webhosting voor een bepaalde domeinnaam. Webhosting zorgt ervoor dat je een website in de lucht kan hebben en houden met een bepaalde naam (domeinnaam). Echter, deze website was helemaal geen website, dus er hoefde ook niets de lucht in worden gehouden. Dacht ik… Ik zei het abonnement voor webhosting op, zonder erbij na te denken dat ik de domeinnaam wel gebruikte voor mijn e-mailadres! Wat denk je: paar dagen later, nadat het abonnement definitief stopgezet is, doet mijn e-mailadres het natuurlijk niet meer! Alle e-mails die de afgelopen dagen naar mij verzonden waren, kwamen niet bij mij aan en ik kon ook niemand e-mailen. Paniek!
Daarna heb ik snel voor het domeinnaam weer e-mail aangevraagd. Eind goed al goed zou je zeggen… Paar dagen dáárna kwam ik erachter, nadat ik de inloggegevens van dat e-mailadres had vernieuwd in Outlook, dat AL mijn e-mails verdwenen waren. ALLEMAAL. Ik had geen back-up, niets. Opnieuw paniek.
Gelukkig had ik wel mijn oude laptop nog, waar ik ook Outlook op had staan en waar ik de inloggegevens nog niet van vernieuwd had. Ik kreeg dus wel foutmeldingen in Outlook dat het allemaal niet meer werkte, maar daar stonden nog wel alle e-mails op mij te wachten. Snel daar maar een back-up van gemaakt en een lesje geleerd…