Doneer je computers (of je zakgeld 😊)
Wat als je gebruik wilt maken van digitale zorg maar geen computer hebt? Vanuit Buro StrakZ houden we ons volop bezig met zorgtechnologie, digitalisering en de digitale vaardigheden die daarvoor nodig zijn in de zorg voor zorgprofessionals, patiënten/ cliënten en mantelzorgers. Dat laaggeletterdheid soms een belemmerende rol speelde wist ik maar dat er zoveel mensen zijn in Nederland zijn die geen laptop, tablet of smartphone hebben om überhaupt te kunnen oefenen? Daar was ik me niet van bewust! Maar liefst 40% van de mensen met de laagste inkomens heeft geen laptop (CBS). Dit leidt tot uitsluiting voor school, werk en contacten. Maar ook missen zij daardoor kansen om zich te ontwikkelen, mee te doen en zelfstandig te zijn. Digitale inclusie is zo toch onmogelijk? En digitale zorg voor alle zorggebruikers ook!

Om die reden (en nog duizend anderen) ben ik de nieuwe ambassadeur van de Stichting Allemaal Digitaal! Toen die vraag bij mij terecht kwam hoefde ik niet lang na te denken. Dit gaat me aan het hart!

De Stichting Allemaal Digitaal richt zich namelijk op dit probleem! De stichting helpt mensen aan een refurbished laptop of tablet als sleutel tot een betere toekomst. Stichting Allemaal Digitaal activeert het bedrijfsleven en de overheid om gebruikte laptops en tablets van hun medewerkers te doneren. Na een opknapbeurt van de apparaten zorgen maatschappelijke organisaties ervoor dat ze bij de juiste mensen terechtkomen. Ook nog eens een mooie zet in je duurzaamheidsbeleid! Na de donatie ontvang je namelijk een rapportage wat er per laptop is gebeurd. Dit kan worden gebruikt in je eigen duurzaamheidsrapportage als organisatie. Win-win!

Mobiliseer je collega’s van ICT en inkoop en kijk hoe jouw zorgorganisatie bij kan dragen! Zie je geen mogelijkheid om als organisatie donateur te zijn, dan is de stichting misschien wel een mooie hulpbron voor patiënten of cliënten die geholpen zijn met een apparaat! Bekijk de voorwaarden op de website www.allemaal-digitaal.nl.

En hebben jullie geen laptops of tablets beschikbaar dan kun je altijd als persoon of als bedrijf financieel steunen door een donatie te doen via rekeningnummer NL85RABO0189940530 t.n.v. Allemaal Digitaal. Maak je een hogere donatie dan 60 euro is het aftrekbaar ook nog: neem dan even contact met ze op voor een bewijs voor de belastingdienst.

Ik ga met trots en volle energie de zorgsector vertegenwoordigen! Doe je mee?

Neem dan contact op via info@allemaal-digitaal.nl of met mij!

Suzanne@burostrakz.nl