Ben jij als digicoach verantwoordelijk voor de digitale vaardigheden van je collega’s? Spijker je eigen kennis bij in deze DigiVaardigheid-training van onze samenwekingspartner! Geen ingewikkelde, technische training, maar praktijkgericht leren op een luchtige, functionele manier. Zodat jij je collega’s weer beter ondersteunt op basis van de laatste ontwikkelingen.

Vanaf januari 2023 starten we met een spiksplinternieuwe DiVa-training, speciaal voor digicoaches.

Wat je concreet leert:

  • Kennismaken met nieuwe apps en functies van Office 365 (of vergelijkbaar)
  • Office 365 (of vergelijkbaar) slim gebruiken in de praktijk, bijvoorbeeld met de sneltoetsen top-30
  • Meer kennis over de toepassing van AVG in de zorg, datalekken en verwerken van persoonsgegevens, maar ook archiveren van medische data
  • Alles over innovaties in de zorg, zoals eHealth, domotica, Artificial Intelligence (AI), virtual reality (VR) en robotisering
  • Veilig gegevens uitwisselen tussen zorginstellingen of met PGO’s, op basis van de laatste ontwikkelingen vanuit de overheid

Daarom deze training

Je werkt na de training efficiënter met programma’s die je dagelijks gebruikt en je leert op basis van echte voorbeelden hoe je beter met Informatieveiligheid en Privacy binnen jouw zorginstelling om kunt gaan.

Hoe je de training volgt

Duur: 6 maanden
Vorm: Klassikaal (online), online leeromgeving & e-learning
Tijdsinvestering: Gemiddeld 0,5-1 uur per week

Bij de DiVa-training volg je de verschillende onderdelen op je eigen niveau en eigen tempo. Je krijgt toegang tot een online leeromgeving en ontvangt advies van een persoonlijk begeleider. De training bestaat uit drie blokken die we hieronder toelichten. We starten elk blok met een klassikale Teams-sessie. Je hoort wat je in dat blok leert en hoe je de training het beste kunt volgen. Natuurlijk kun je ook gelijk eventuele vragen stellen.

Blok 1 – Office 365

We trappen dit blok af met een Office 365 scan. Dit is een scan die inzicht geeft in je kennis over Office 365. Op basis van de resultaten kunnen we je aanbevelen welke onderdelen van het opleidingspakket Office 365 (of vergelijkbaar zoals Office 2016 of 2019) jou digitaal vaardiger maken. Ook kun je aangeven of je je wilt richten op Excel, Word, PowerPoint, Outlook, Teams of Office 365 in de training.

Blok 2 — Privacy & Informatieveiligheid

In dit blok draait het om het ontwikkelen van bewustwording en alertheid op het gebied van Informatieveiligheid & Privacy. Met casussen uit de zorg leren we hoe je gevaren herkent die een bedreiging vormen voor de cybersecurity. Daarnaast is het mogelijk om mee te draaien in onze phishingsimulaties: de beste methode om je bewustwording en alertheid te verbeteren!

Blok 3 — Digitalisering in de zorg: de laatste ontwikkelingen

Wat zijn de nieuwste landelijke ontwikkelingen rondom gegevensuitwisseling in de zorgketen en hoe gaat de zorgsector hiermee om? Na het volgen van dit laatste blok is je kennis weer up-to-date. Niet alleen over hoe het moet, maar ook over hoe het kan.

EHealth, domotica, robotisering, Business Intelligence (BI) en Artificial Intelligence (AI) komen aan bod in een klassikale Teams-sessie. Daarnaast laten we je kennismaken met de verschillende toepassingen van Virtual Reality (VR).

Ook krijg je in dit blok training specifiek gericht op Persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s). Wat is een PGO en wat is er anders vergeleken met een eigen EPD, ECD of HIS? Ook word je uitgenodigd en begeleid in het aanmaken van een eigen PGO, wel zo handig alvast.

En de kosten voor deze training? Deze bedragen € 599,- excl. BTW per deelnemer.

Meld je aan voor de DiVa-training

Wil jij weer op de hoogte zijn van alle digitale ontwikkelingen in de zorg? Klik hier om je direct aan te melden voor de DiVa-training! Heb je nog vragen? Plan dan gerust een kennismakingsgesprek in!