De zorgprofessional van de toekomst heeft meer kennis nodig over zorgtechnologie. En hoe leuk zou het zijn als die op een moderne manier verkregen én geborgd wordt met slimme algoritmen en gamification?

Om die reden heeft Buro StrakZ vandaag onder grote belangstelling een nieuwe game voor zorgprofessionals gelanceerd, genaamd FactZ.
Na maandenlang content ontwikkelen en testen staat er een aantrekkelijke game die volgens de testers verslavend werkt. De slimme leerpsychologie zorgt dat je de kennis op het juiste moment opnieuw krijgt aangeboden net zo lang totdat je het weet.

Je kunt de game spelen op telefoon of tablet, alleen of tegen collega’s. Via multiple choice vragen en toelichting leren deelnemers wat zorgtechnologie is en hoe het ingezet kan worden als aanvulling op warme zorg. De content van de game is geplaatst in de bestaande app Knowingo, een prijswinnende app die gebruik maakt van intelligent leren & kunstmatige intelligentie. Partner Technologie en Zorg Academie ondersteunde bij de inhoud.

De game is ontwikkeld voor de VVT (en is er binnenkort ook voor de VG-sector) en is beschikbaar op twee niveaus: basis (voor zorgprofessionals) en gevorderd. Het gevorderde deel richt zich met name op ambassadeurs zorgtechnologie/ iNurses.

Op www.factzgame.nl  vind je meer informatie. O.a. het filmpje van de presentatie en lancering en de PowerPoint.

Met Marijke Bult en Esther van den Barg en de TZA!