De dagelijkse problemen om bijvoorbeeld de roosters rond te krijgen, gaan soms ten koste van investeringen in digitalisering. Dat zegt Suzanne Verheijden van Buro StrakZ in de zorgpodcast Voorzorg. Daarin vertelt ze over haar onderzoek naar digitaal leiderschap.

Buro StrakZ voerde onlangs in opdracht van VWS een onderzoek uit naar digitaal leiderschap in de vvt-sector. Een opvallende uitkomst daarvan is dat er meer aandacht moet komen voor de vitaliteit van de bestuurders. Dat zegt Suzanne Verheijden van Buro StrakZ, die veel trainingen en lezingen over digitalisering en innovatie in de zorg geeft. ‘Er moet niet alleen oog zijn voor de vitaliteit van de zorgprofessionals maar ook voor die van de leidinggevenden’, vertelt Verheijden in een nieuwe aflevering van zorgpodcast Voorzorg.

Begrijpelijk maar onverstandig

‘Door alle extra aandacht voor het rooster komen leidinggevenden niet toe aan alle portefeuilles waar ze mee bezig zijn’, constateert Verheijden. Kind van de rekening is dan vaak de investering in digitalisering en innovatie. ‘Digitale karrentrekkers’ op de werkvloer moeten dan soms uren van hun technologische taken inleveren om gaten in het rooster te vullen. Begrijpelijk, aldus Verheijden, maar ook onverstandig. ‘Ik denk dat bestuurders die consequent voor de korte termijn kiezen echt een probleem gaan krijgen en dat waarschijnlijk al hebben.’

Prioriteiten stellen

Het is een kwestie van prioriteiten stellen en digitaal leiderschap tonen, stelt Verheijden. Ze wijst erop dat organisaties die op dit vlak vooroplopen – met name Sensire, Omring en tante Louise – al langer consequent kiezen voor investeren in innovatie. Dat begint volgens Verheijden met een visie en een concrete uitwerking daarvan.

Basisvoorwaarden

Ook de gebrekkige basisvoorwaarden voor technologische innovatie, zoals een stabiele wifiverbinding, komen aan de orde. Slechts twee van de 27 ondervraagde vvt-bestuurders geven in het onderzoek aan dat ze de zaken aardig op orde hebben. ‘Je ziet wel dat het overal op de agenda staat’, signaleert Verheijden. ‘Ons advies is: eerst achterstallig onderhoud uitvoeren. Als de basis niet op orde is, krijg je je medewerkers niet mee. Hoe maak je iemand enthousiast om te werken met een zorgrobot of een VR-bril als er steeds geen wifi is en je vloekend en steunend achter de computer zit?’

U vindt de podcast Voorzorg ook op onder meer op Spotify en Apple Podcasts.

https://www.zorgvisie.nl/podcast-roosterproblemen-gaan-ten-koste-van-digitalisering/