‘Het Ministerie van Latere Zorg’


Inhoud

Op een luchtige manier wordt er een beeld geschept voor de zorgmedewerkers over de veranderingen in de (brede) zorg en wat dat voor hen betekent. Hoe gaan robots integreren in de zorg? Wat als iedereen met terugwerkende kracht in zijn zorgdossier mag kijken? Hoe ga je om met privacy, mantelzorg en de personeelstekorten? Welke rol gaat preventie spelen? Hoe kan technologie jou ondersteunen? Maar ook: wat als technologie je werk gaat overheersen? Wat blijft de kern van je vak?

De cabaretiers kijken op een kritisch positieve manier naar de gevolgen en willen medewerkers na laten denken en in gesprek laten gaan met elkaar. Ze hopen dat ze met kracht en vertrouwen de zorgtoekomst in gaan. En bovenal gunnen ze de zorgprofessionals in deze tijden vol werkdruk en uitdagingen een heerlijke avond uit om samen met collega’s lol te hebben en het batterijtje met een schaterlach op te laden! Educatief cabaret! En dat in 75 minuten.

Door:  Roel Imfeld en Suzanne Verheijden.
Regie: Willemijn Smeets.
Muziek: Roeland Ruijsch en Willemijn Smeets
Idee en productie: Buro StrakZ

Locatie
De voorstelling wordt in-company aangeboden op een locatie van de zorgorganisatie zelf of in een theater.

Kosten
Op aanvraag.
Sinds de spetterende try-out in Leusden op 2 september 2019 is de show te boeken en na Covid is de inhoud weer geactualiseerd!
Heeft u interesse om de voorstelling voor uw organisatie te boeken?

Dan laat hier uw naam en mailadres achter en we sturen u de benodigde informatie en kosten.

Klik hier voor boekingsinformatie: Informatie cabaret ‘Ministerie van latere zorg’ website

Reacties weten op de try-out van 2 september 2019?
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6574693255730995201/Informatie cabaret ‘Ministerie van latere zorg’ website

Recensie 17 oktober Visio
“Het gebruik van technologie wordt door zorgmedewerkers vaak ingewikkeld gevonden. Terwijl er onbewust veel technologie gebruikt wordt bij Koninklijke Visio. Voor de meeste medewerkers is een sprekend horloge, een daisyspeler of een Orionwebbox heel normaal. Dat een blinde cliënt een sensor in een beker hangt die piepjes laat horen als de beker vol genoeg zit daar kijkt niemand van op. Deze technologieën zijn zo ingeburgerd dat er niet meer over nagedacht wordt. Als je technologie onbewust gebruikt blijkt het helemaal niet lastig maar scheelt het begeleiders tijd en geeft het cliënten zelfredzaamheid.
Om bewustzijn over gebruik van technologie te verhogen werden medewerkers en vrijwilligers getrakteerd op een bezoek aan de cabaretvoorstelling “Het ministerie van Latere Zorg”.  Grappige sketches en mooie liedjes over allerhande onderwerpen die spelen in de zorg wisselden elkaar af. Een van de onderwerpen was het personeelstekort in de zorg. Hoe kun je je werk nog goed doen als je met te weinig collega’s bent en een deel daarvan uitzendkracht is? Er kan geen onuitputtelijk beroep gedaan worden op mantelzorgers en vrijwilligers. Zijn robots misschien het antwoord op deze vraag? Ook de vraag of er nog wel echte aandacht is voor cliënten kwam aan bod. En hoe beveilig je gegevens van cliënten? En hoe onthoud je deze wachtwoorden? Al deze serieuze vragen kwam langs in de voorstelling.  Een avond lachen met een educatief tintje waarbij een zaadje geplant is in de gedachten van de 200 bezoekers.”
Ingen Kok, projectleider Cliënt ICT Wonen & Dagbesteding Visio.

Fotografie: Foto de Verbeelding 2019
Film: Visiontainment 2019

Klik hier voor de LEVERINGSVOORWAARDEN BURO STRAKZ- theater