Digihelden
Dé escaperoom over digitale vaardigheden in de zorg.

Nieuw! Een escaperoom om je digitale vaardigheden te verbeteren en het thema onder de aandacht te brengen bij teams in de zorg.

Op een leuke manier bewustwording en urgentie creëren voor het thema digitale vaardigheden in jouw zorgorganisatie? Dat kan met nieuwe escaperoom van @Buro StrakZ en Buro Wijzer! In teams van ongeveer 6 deelnemers gaan zorgmedewerkers 3 kwartier tot een uur aan de slag onder begeleiding van een spelleider. (Dat kun jij zelf zijn of een trainer van Buro StrakZ.)

De opdracht? Ontsnap uit de verschillende ruimtes van jouw zorginstelling waarin je jezelf per ongeluk hebt opgesloten zodat je op tijd bij meneer Welgelegen bent die steeds meer in paniek raakt. Zet daarvoor met jouw team al je digitale vaardigheden in.

Wie ontsnapt er in de snelste tijd uit de kelder om meneer Welgelegen te redden? De teams gebruiken de fysieke materialen uit het pakket (zoals de plattegrond, de spelkaarten en de voorwerpen) om digitale codes te ontsluiten en zo te ontsnappen uit een benarde situatie. Deze codes worden op een geheime pagina ingevoerd. Meneer Welgelegen schreeuwt om aandacht en heeft jou nodig! Iedereen kan meedoen, samenwerken is belangrijk. Aan het einde gaan de deelnemers met behulp van stellingen in gesprek over het thema digitale vaardigheden en/of zorgtechnologie.

Er zit in het escaperoompakket een basisspel en een versie voor gevorderden. De spelleider kiest welke vragen er ingezet worden en wordt daarbij ondersteund door de duidelijke handleiding. Hij/zij krijgt ook een code voor het online deel waar opjutters te downloaden zijn die het extra spannend maken. Kosten € 79,95 per brievenbuspakket inclusief BTW en verzendkosten. Daarmee kun je de escaperoom 6 x spelen, 3 x het basisspel en 3 x het spel voor gevorderden. Je kunt het pakket waar je zelf mee aan de slag gaat bestellen op www.burostrakz.nl/winkel.

Wil je hulp van een ervaren spelleider om het aan te bieden tijdens een teamdag of een evenement? Daarvoor werken we samen met met Buro Wijzer. Kijk op
HOME – BURO WIJZER  of mail naar riekie@burowijzer.nl voor informatie of een offerte.

Hieronder delen we vol trots een aantal ervaringen van deelnemers die de escaperoom hebben gespeeld:
“Het is een leerzame escaperoom, je hebt er wel enige digitale kennis voor nodig. Het was erg leuk om dit met 3 á 4 collega’s te doen. Het is een leuke manier om interactief je digitale vaardigheden te verbeteren, maar vooral om daarna het gesprek met collega’s aan te gaan”
Ilse Evers van Trivium Meulenbeltzorg

“Leren was een feestje vanochtend. #innoverendoejesamen”
Marieke Timmer van Reinaerde

“Buitengewoon leuke en inspirerende ochtend was het! Nu kijken welke afdelingen we nog meer kunnen porren voor het spelen van dit spel en het voeren van een gesprek over het belang van digitale vaardigheden.”
Caroline van den Heuvel-Kunen van Franciscus Gasthuis & Vlietland

Download hier de folder van de escaperoom.

Hier vind je de veelgestelde vragen van de escaperoom.