De escaperoom van Buro StrakZ heeft als belangrijkste thema digitale vaardigheden. We hebben hem ontwikkeld omdat verschillende deelnemers aan de digicoachtraining dit als ideale werkvorm zagen om leren leuk te maken. En de eerste reacties zijn super!

Maar de escaperoom is niet alleen leuk om te doen. Je leert er ook wat van 😊. Digitaal vaardiger worden hoeft niet altijd in een één-op- één situatie of schoolse setting plaats te vinden of door keihard te werken in een klein kantoortje. In dit document met 70 tips staan nog veel meer suggesties om leren leuk te maken rondom digitale vaardigheden en als digicoach zichtbaar te worden. In een groepje, met een spel of met behulp van een leuke activiteit. En ook daar vind je de escaperoom terug.

Wat is een escaperoom?

Een escaperoom is een (groeps)activiteit waarbij je samen met je partner in crime, of een grotere groep onderdeel bent van iets groters. Je waant je in een andere realiteit, en je doel is om een mysterie op te lossen. Aan de hand van puzzels en raadsels dien je de oplossing te vinden. Je krijgt hiervoor beperkt de tijd. In een escaperoom gaat de deur tijdelijk op slot en jij moet (samen met anderen) zo snel mogelijk uit de kamer(s) ontsnappen. Meestal is dit binnen 60 minuten. Eenmaal binnen maak je gebruik van cryptische aanwijzingen, die je stapje voor stapje richting de uiteindelijke ‘sleutel’ of code helpen om de ‘deur’ te kunnen openen. Je beleeft emoties als angst, stress, blijdschap, verslagenheid en euforie, binnen een erg kort tijdsbestek, waarbij het bovenal de kunst is om zo goed mogelijk samen te werken met de mensen om je heen.

Slaag je erin om  binnen de gestelde tijd te ontsnappen? Gefeliciteerd! Dat lukt zeker niet iedereen!
Bewerkte tekst van: Wat is een escaperoom? Heldere uitleg over escape rooms (escaperoomsnederland.nl)

Leren op je eigen locatie
In onze escaperoom gaat het om een fysiek spel dat door je brievenbus past maar ook digitale onderdelen heeft. Je hoeft nergens naartoe en kunt het op je eigen locatie spelen. Het enige wat je nodig hebt is het pakket voor de spelleider, een computer/laptop en wifi!

Wat leren deelnemers in de escaperoom Digihelden?

  • Deelnemer verbetert specifieke digitale vaardigheden rondom privacy, datalekken, veilige wachtwoorden, het Elektronisch Cliënten-/Patiëntendossier, zorgtechnologie en manieren om sneller je werk te kunnen doen met behulp van vaardigheden
  • Deelnemer ziet het nut in van digitaal vaardiger worden (het inzetten om doelen op het gebied van zorg te kunnen bereiken)
  • Deelnemer krijgt inzicht in de eigen digitale vaardigheden
  • Deelnemer leert samen te werken rondom het thema digitale vaardigheden
  • Deelnemer leert wat het nut kan zijn van de inzet van e-health in de zorg van cliënten/ patiënten
  • Deelnemer vormt zich aan de hand van de stellingen een mening over het thema digitale vaardigheden in de zorg

Meer informatie? Ga naar onze website en neem gerust contact op bij vragen via info@burostrakz.nl.