Een podcast is een prachtig middel om op een ontspannen manier geïnspireerd te worden wat ons betreft!
In de bijlage vind je pagina’s vol voorbeelden van podcasts die over zorg (of welzijn) of technologie gaan en vaak ook door de zorg gemaakt zijn.
Weet je nog meer leuke podcasts? Deel ze via info@burostrakz.nl.

Veel luisterplezier!
Download hier: podcasts over zorg & technologie.

Wat is een podcast?

Een podcast is een geluidsbestand dat je zelf kunt uitkiezen en vervolgens (mits je goed internet hebt) overal kunt beluisteren. Niet alleen vanuit huis, maar ook onderweg of tijdens het wandelen. Er bestaan duizenden, misschien wel miljoenen van die geluidsbestanden, en er is er altijd wel een die past bij jouw interesses. Er zijn podcasts over onder meer sport, boeken, muziek en technologie. Je hebt luisterverhalen, anekdotes met humor en je kunt er ook het (achtergrond)nieuws mee beluisteren. Je hebt ze in allerlei talen, ook in het Nederlands, en er bestaan zelfs series met meerdere afleveringen. Een beetje zoals Netflix.

Hoe beluister je een podcast?

Je vindt een podcast op verschillende manieren. Heb je een iPhone? Dan staat er al een app op je telefoon waarmee je alle podcasts tot je beschikking hebt. Kun je de app niet vinden? Dan kun je hem downloaden in de AppStore onder de naam ‘Podcast’. Hoewel toestellen met Android geen vaste app hebben zoals de iPhone, kun je die wel downloaden. Veel gebruikte apps om podcasts te vinden en te beluisteren zijn Stitcher en Google Podcasts. Luister je liever via de computer? Er zijn ook websites waarop je de geluidsbestanden kunt vinden, zoals Podcastluisteren.nl.

Bron uitleg: Flow magazine

11 november 2022