Welkom! Je hebt zin om te leren, jezelf te ontwikkelen, en je bent nieuwsgierig naar de verschillende manieren waarop je dat kunt doen? Dat is goed nieuws Gefeliciteerd! Dan hoor je bij de 2% van de mensen die van nature aan de slag gaat! Bij de andere 98% van de Nederlanders is er iets aan de hand als het om leren gaat. Sommigen mensen hebben nare ervaringen gehad op school of tijdens de vervolgopleiding, waar anderen een toptijd hadden. Bovendien heeft iedereen zijn eigen leervoorkeuren in verschillende situaties. De één vindt het heerlijk om een boek te lezen over een interessant onderwerp, terwijl de ander al moe wordt van de gedachte. Om een nieuwe applicatie op het werk onder de knie te krijgen vindt de één het fijn om een knoppencursus te krijgen. De ander heeft liever uitleg op de werkplek van een directe collega en weer iemand anders wil een stappenplan met plaatjes en pijltjes die aangeven waar je op moet klikken. Dat is OK! Jezelf ontwikkelen kun je doen op de manier die bij jou past. Bij je leervoorkeur, je energie, je leervraag, de tijdsduur die je er voor over hebt en het tijdstip waarop je er het meeste ruimte voor hebt. Het hoeft geen opleiding van 4 jaar te zijn (mag wel hoor!).

In de leerstand komen
We geven je 75 tips die je helpen om in de leerstand te komen, nieuwsgieriger te worden of jezelf te ontwikkelen! Tips voor jou persoonlijk of als vakprofessional.

Gun jezelf de tijd om het rustig door te lezen. Vink aan wat je leuk of goed lijkt om te doen en plan tijd in je agenda als reminder. Sla niet door; ga niet alles tegelijk te doen 😊 maar zet kleine stappen die je kunt overzien. Je kunt het alleen doen of samen met collega’s!

Download hier de 75 tips!