De kennisgame over zorgtechnologie

Spelend slimmer worden

Kennisgame FactZ is een game over zorgtechnologie die je kunt spelen op je telefoon of tablet. Via korte uitleg, multiple choice vragen, voorbeelden en toelichting leren deelnemers wat zorgtechnologie is en hoe het ingezet kan worden als aanvulling op de warme zorg. Zorgtechnologie en eHealth vormen onmisbare thema’s in de huidige zorg en die van de toekomst. FactZ maakt medewerkers snel en spelenderwijs vertrouwd met de kansen die zorgtechnologie biedt voor medewerkers, patiënten/cliënten en zorginstellingen.

Download hier de folder van FactZ.

Lancering
De lancering van de game voor de VG-sector was op 6 april.
Kijk hier de presentatie van de lancering van de VVT terug! Of hier de lancering van de VG. Of download hier de presentatie met alle uitleg over de game!

Regie bij de deelnemer

Iedereen in de zorg heeft het druk. Eén of meerdere dagen scholing passen moeizaam in het rooster. Met de FactZ Kennisgame is een volwaardige scholing beschikbaar die de deelnemer op elk gewenst moment volgt. Thuis, in het OV of op het werk, het is allemaal mogelijk. Zodra de app is gedownload op tablet of telefoon kiest de deelnemer met welke onderwerpen hij wil starten. De deelnemer kan alleen aan de slag gaan of in een ‘duel’ met collega’s. Een paar korte vragen beantwoorden of één thema volledig doorlopen. De deelnemer bepaalt waar, hoe, wanneer en hoe lang hij leert.
De content van de game is geplaatst in de bestaande app Knowingo. Een app gebaseerd op jaren onderzoek die gebruik maakt van intelligent leren & AI algoritmen.

Basis en ambassadeurs

De game is beschikbaar voor de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg en op twee niveaus: basis en ambassadeur.

 • Basis, is voor iedereen in de zorg die zijn kennis over zorgtechnologie wil ontwikkelen. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld zorg op afstand, aansluiten bij doelen uit het zorgleefplan, risico’s en randvoorwaarden en uiteenlopende voorbeelden van technologische producten en apps.
 • Ambassadeurs, is voor zorgprofessionals die al met meerdere zorgtechnologie-producten werken en er graag nog meer over willen leren. De basiskennis wordt verdiept en er komen aanvullende onderwerpen aan bod, zoals implementatie, privacy, gezondheidsvaardigheden, verandermanagement en ethiek

Meer informatie over de inhoud? Die vind je hier

Leren via een game is leuk én effectief

Het beginniveau en het vermogen om nieuwe kennis op te nemen varieert per mens. De game past het leeraanbod aan op de individuele leercapaciteit. Er is directe feedback op fout beantwoorde vragen. Een onderwerp dat de deelnemer nog niet beheerst wordt opnieuw en in andere vorm aangeboden, tot de deelnemer het voldoende kent. Regelmatig herhalen is een voorwaarde om kennis op te slaan in het lange termijn geheugen. De algoritmen zorgen er voor dat lesstof opnieuw wordt aangeboden op het moment dat de cursist de kennis dreigt te vergeten.
Met deze app kan iedere deelnemer zelf de lengte van de ‘les’ bepalen. Het ‘spelend’ leren via FactZ is leuk dankzij afwisseling en uitdaging.

App gedownload en weten hoe het werkt? Download hier de handleiding!

Trainingsduur

Een deelnemer kan een jaar lang gebruikmaken van Kennisgame FactZ. De app wordt regelmatig geactualiseerd en daarmee ook de kennis van de deelnemer. Wanneer alle onderdelen zijn doorlopen, ontvangt de cursist een digitaal certificaat via de app, zodat aantoonbaar is dat de deelnemer de cursus heeft doorlopen en afgerond. Na afronding van de cursus blijven updates beschikbaar gedurende de rest van het jaar.

Evaluatierapporten

Als organisatie kunt u op groepsniveau inzicht krijgen in de prestaties van uw medewerkers. Buro StrakZ kan geanonimiseerde rapporten voor u maken zodat u inzicht krijgt in de voortgang die de medewerkers boeken. Het is mogelijk om een eigen vragenlijst toe te voegen aan de game (offerte op verzoek).

Gamen én leren in een groep

Een combinatie van een klassikale vaardigheidstraining met zorgtechnologieproducten én kennisborging via de kennisgame is eveneens mogelijk:

 • Naast de Kennisgame basis biedt Buro StrakZ de trainingen Zorgtechnologie Basis (1 dag). In deze training leert de deelnemer welke ontwikkelingen er zijn rondom zorgtechnologie en hoe je technologie zorgvuldig kunt kiezen en inzetten bij de eigen doelgroep. Er zijn middelen aanwezig om mee te oefenen en ze te ervaren.
 • In combinatie met de Kennisgame voor ambassadeurs is de Training Ambassadeur Zorgtechnologie (2 dagen) beschikbaar. De deelnemer leert hoe hij zelf op de hoogte blijft en hoe je de zorgtechnologie middelen zorgvuldig kunt inzetten. Maar ook praktische tips om collega’s te betrekken en enthousiasmeren en oefeningen in het omgaan met weerstand van anderen, en het evalueren en aantonen van het nut van zorgtechnologie

Bij afname van deze trainingen krijg je gedurende een half jaar gratis toegang tot de game! Kijk voor informatie over deze trainingen en prijzen op www.burostrakz.nl/trainingen.

Lezing
Een lezing of webinar over dit onderwerp voor leidinggevenden is een goede start om dit onderwerp in de organisatie te agenderen. Ook dit kan worden verzorgd door Buro StrakZ.  Prijs op aanvraag

  Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Meer info/aanvragen

  De kennisgame is tot stand gekomen naar een idee en initiatief van Buro StrakZ, met medewerking van partner TZA (Technologie & Zorg Academie).

  Vragen over een account, de combinatie training zorgtechnologie met kennisapp of een offerte secretariaat@burostrakz.nl

  Prijzen

  Privacy en voorwaarden en zo

  Wij nemen privacy serieus. Maar we hebben weinig gegevens nodig. Alleen de naam van de medewerker en het mailadres.
  De app FactZ bestaat uit content die geplaats is in de bestaande app Knowingo die beheerd wordt door Knowingo+.
  Namen en e-mailgegevens van deelnemers worden zowel met StrakZ als met Knowingo gedeeld.
  In de bijlage vind je meer informatie over hoe Knowingo omgaat met de privacy van deelnemers. Op hun website vind je nog meer informatie: https://knowingo.com/

  De content van FactZ wordt zoals benoemd door Buro Strakz beschikbaar gesteld.
  In het contract dat we samen aan gaan staan de algemene voorwaarden en de privacyverklaring van Buro Strakz